Copyright Samuli Vienola

Blockfest

Teimme pohjoismaiden suurimmasta hiphopfestivaalista itsensä näköisen. Tampereen Ratinan stadionin ympäristössä juhlittavat Blockit ovat vakiinnuttaneet asemansa osana kesän kovimpia tapahtumia. Toteutimme Blockfesteille kilometrikaupalla mainospintoja, jotka luovat festivaalialueen ja sen tunnelman.

Onnistuneet festarit jättävät hymyn huulille ja tunteen siitä, että jotain mahtavaa on koettu. Me Brawolla ajattelemme, että Blockfestien koko festivaalialueen mainospintojen toteuttaminen toi samankaltaisen huikean fiiliksen. Valmis kokonaisuus oli kattava ja kätki sisälleen kymmeniä työtunteja ja satoja erilaisia mainosmateriaaleja mainoskankaista muotoonleikattuihin kylttielementteihin.

Mainostelineet

Festivaalialueen ilme rakentuu siirreltäville pinnoille. Erityisesti metallirakenteiset trussitelineet ovat oiva ratkaisu erilaisten siirreltävien rakenteiden, kuten väliaikaisten porttien ja lavarakenteiden sivujen pohjaksi.

Festivaalialueella telineet luovat erilaisia mahdollisuuksia jaotella tilaa ja ohjata juhlivaa kansaa sinne missä tapahtuu ja toisaalta rajata henkilökunnalle tarkoitetut alueet erilleen. Varsinaisina mainospintoina toimivat telineisiin kiinnitettävät mainoskankaat.

Mainoskankaat

Festivaalialueet ja niiden tunnelma rakennetaan muutaman päivän aikana ennen festivaaleja. Siksi visuaalisen ilmeen luovien materiaalien pitää olla kevyitä ja helposti siirreltäviä. Mainoskankaat, kuten banderollit, ovat nopea ja helppo tapa luoda näyttäviä suurikokoisia mainospintoja festivaaliympäristöön.©Jonathan Melartin

Brändinäkyvyys

Jokaisella kaupallisella festivaalilla on esillä festivaalin oman ilmeen lisäksi myös yhteistyökumppanien brändejä. Kuten festivaalin omien näkyvyyselementtien, myös brändimainospintojen tulee olla kevyitä, nopeasti asennettavia ja silti näyttäviä.

Valokuvien krediitit:
Header-kuva: Turistin keikalta Blockfestien päälavalla  © Samuli Vienola / Blockfestin kuvapankki
Kuva festivaalien porteilta ©Joonas Caven / Blockfestin kuvapankki
Brändinäkyvyys-vaakakuva ©Jonathan Melartin / Blockfestin kuvapankki